Kanttarelli-pitaleivät
leivät (6 kpl)
3 dl vettä
20 g hiivaa
3 rkl öljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3/4 dl pellavansiemenrouhetta
5-6 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoa
täyte
1 l tuoreita kanttarelleja / muita sieniä
1 rkl voita / öljyä
1-2 kevätsipulia
suolaa
valkopippuria
100 g kanttarelli-tuorejuustoa
väliin erilaisia salaatteja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola.
Lisää pellavansiemenrouhe ja sekoita. Alusta joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota.
Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää.
Paista 250 asteessa viisi minuuttia. Leipä kohoaa taskulliseksi kovassa lämmössä.
Valmista täyte. Hienonna sienet ja sipuli, freesaa pannulla voissa tai öljyssä. Mausta suolalla ja hitusella valkopippuria. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto ja anna seoksen kiehahtaa.
Kokoa leivät, täytä runsaalla salaatilla ja kanttarellimuhennoksella. Syö lämpimänä iltapalaleipänä!