HYVÄ KASVIPROTEIININ LÄHDE
Monipuolinen aminohappokoostumus
Pellavan sisältämän proteiinifraktion aminohappokoostumus on yksi parhaista kasviproteiinien lähteistä. Monipuolisella aminohappokoostumuksella on merkitystä, kun ihmisen elimistö muodostaa kasvuun ja kehitykseen tarvittavia uusia proteiineja: kaikkia välttämättömiä aminohappoja pitää olla tällöin saatavilla. Proteiineja tarvitaan myös energiaksi ja muiden yhdisteiden rakennusaineiksi.
Proteiinia ja kuituja sisältävä ruoka pitää kylläisenä pitkään. Pellavansiemenissä ja -rouheissa on niitä molempia. Pellavansiemenen painosta noin 20 % ja ja rouheen painosta noin 25-30 % on proteniinia. Yksi ruokalusikallinen
Esimerkiksi ruokalusikallinen (7,5 g) pellavansiemenrouhetta sisältää saman verran proteiinia kuin pala ruisleipää, reilu puoli desilitraa herneitä tai 1 rkl maapähkinöitä.